גישה ומתודולוגיית דיווח

בהתאם להיתר* מחויב מפעל הפיס בפרסום דוח אחריות תאגידית בתדירות של אחת לשנתיים.
זהו הדוח השלישי שנכתב ומפורסם, וסוקר את פעילות מפעל הפיס בתחום האחריות התאגידית לשנים 2021 ו־2022.

דוח זה נכתב בהתאם למתודולוגית הדיווח של ארגון ה־GRI (Global Reporting Initiative), תקן הדיווח SRS ברמת שקיפות מתקדמת ומלאה (Comprehensive) ותוך שילוב של 17 יעדי ה־SDG של האו"ם לפיתוח בר קיימא. בנוסף לדיווח בדבר השפעות המפעל בתחומים הקהילתיים, הכלכליים והסביבתיים, מתרכז מפעל הפיס בתוכנית הנקראת משחקים באחריות. משחקים באחריות הנה מדיניות שאימץ המפעל עוד בשנת 2003 ובה קיימים עקרונות וערכים מנחים כגון אחריות חברתית, איזון ומידה, התנהלות ראויה, שקיפות ומעורבות, שיתוף וחיבור בין כלל בעלי העניין בתהליך. המדיניות נכתבה בהתאם לתקן בינלאומי.

נציין כי דוח זה מאושר על ידי הנהלת מפעל הפיס, דירקטוריון המפעל ויו"ר הדירקטוריון. דוח זה לא עבר תהליך אשרור חיצוני.

פרסום הדוח מהווה עבורנו אמצעי נוסף לפעול בשקיפות כלפי מחזיקי העניין שלנו, ולהציג בראייה רחבה, את פעולות מפעל הפיס בתחומי האחריות התאגידית, שכן תחום זה מהווה נדבך מרכזי בתכנית העסקית השנתית של מפעל הפיס.

למידע נוסף ושאלות בכל נושא הנכלל בדוח האחריות התאגידית ניתן לפנות למנהלת הרגולציה והאחריות התאגידית במפעל הפיס – גב' מירב ברנדפלד, בטלפון 03-6940075.

היבטים מהותיים בדוח האחריות התאגידית

דוח זה נכתב בהתאם לרמת שקיפות מתקדמת ומבוסס על עיקרון "המהותיות", הדורש התייחסות לאיתור תחומי הפעילות שהנם מהותיים למחזיקי העניין של מפעל הפיס. תהליך הזיהוי מאפשר למפעל הפיס למקד את פעילותו בתחום האחריות התאגידית בנושאים המהותיים שזוהו, ולפעול להגדלת מחויבותו ולקידום תהליכי שיפור בהתאם ליעדים שהוגדרו. מפעל הפיס ביצע בדוחות קודמים תהליך עומק במסגרתו סקר בקרב כ־40 מחזיקי עניין, ביניהם עובדים, לקוחות אסטרטגיים, ספקים, גורמי ממשל, קהילה ועוד לזיהוי הנושאים המהותיים (אספקטים), הסקר בוצע בשנת 2018 כפי שניתן לקרוא בהרחבה בדוחות קודמים. בנוסף לסקר, במסגרת שוטפת גם כחלק מתהליך כתיבת דוח זה, ביצע מפעל הפיס בנצ'מארק הבוחן דוחות של חברות דומות בעולם ועל מקורות המידע רלוונטיים בתחומי האחריות התאגידית. בהתאם אף הרחיב מפעל הפיס נושאים כגון שילוב יעדי פיתוח בר קיימא של האו"ם ונושאים נוספים כגון השקעות בתשתיות ותהליכי בקרה, שקיפות לנתונים סביבתיים נוספים כגון צריכות אנרגיה, דלקים וחישוב טביעת כף רגל פחמנית (במכלולים 1 ו- 2).

להלן רשימת הנושאים המהותיים:

נושא לדיווחעוצמההשפעות עיקריות
בתוך הארגוןמחוץ לארגון
מניעת שחיתות 1
השלכות כלכליות עקיפות 2 -
משחקים באחריות 3
ביצועים כלכליים 4
נתוני העסקה 3
רכש אחראי - שרשרת אספקה 4 -
פרטיות לקוח 5
ציות לרגולציה 6 -
הכשרה ופיתוח ארגוני 7 -
איכות הסביבה (צריכת אנרגיה ופליטות גזי חממה) 8
מוצרים ושירותים 9
תקשורת שיווקית 10
קהילות מקומיות 11
גיוון בתעסוקה ושוויון הזדמנויות 12 -
מדיניות ציבורית 13
מנגנוני תלונה - זכויות אדם 14 √  -
זכויות מיעוטים 15
בטיחות ובריאות תעסוקתית 16 -

דיאלוג עם מחזיקי העניין במפעל הפיס

למפעל הפיס קיימים, מטבע הדברים, מחזיקי עניין רבים, מצרכנים ועד הרגולטור, מספקים ועד התקשורת. מחזיקי העניין משפיעים רבות על פעילותו של מפעל הפיס ומושפעים ממנה במישרין או בעקיפין. מפעל הפיס מקיים עם מחזיקי העניין דיאלוג באמצעים שונים, כגון סקרים, הפצת מידע, התייעצות לתיאום ציפיות, הקשבה ומענה לפניות (סקר בהקשר לנושאים מרכזיים בדוח אחריות תאגידית פורט בהרחבה בפרק היבטים מהותיים).

הדיאלוג נעשה על בסיס הממשקים השונים עם מחזיקי עניין במהלך הפעילות השוטפת של מפעל הפיס. ניהול הדיאלוג מאפשר למפעל הפיס להיות קשוב לצרכים של מחזיקי העניין שלו ולרצונותיהם ולקדם את תכניות העבודה ביעילות ובמקצועיות.

אופן ההתקשרות, תוכנה ותדירותה משתנים בהתאם למחזיק זה או אחר ותלויים גם בחשיבות ההתקשרות ודחיפותה, לדוגמא:

  • עם הצרכנים הדיאלוג מתנהל במסגרת סקרי שביעות רצון, שולחנות עגולים וניטור פניות הצרכנים באמצעי ההתקשרות כגון פניות הציבור, רשתות חברתיות ועוד.
  • מפעל הפיס נמצא בקשר רציף אל מול הזכיינים ובנוסף מבצע סקרי שביעות רצון שנתיים, נקודות המכירה נדגמו בתוך כל אזור משווק ע"פ ההתפלגות שלהן באותו אזור. הסקר נערך על ידי פנייה טלפונית אישית לכל זכיין.
  • הקשר מול עובדי מפעל הפיס מגוון ומורכב משיחות אישיות, תהליכי הערכה ומשוב לעובדים (בו מעורבים העובד עצמו, מנהליו הישירים והעקיפים) הדרכות, ימי עיון ועוד.
  • מפעל הפיס נמצא בקשר רציף עם הרשויות הממשלתיות והרגולטורים, המטרה של מפעל הפיס להעמיק את שיתוף הפעולה עם הרשויות המקומיות, בדגש על פישוט תהליכים והאצת מימוש ההקצאות.
היתר מפעל הפיס*

היתר מפעל הפיס הנו מסמך רשמי הניתן מטעם משרד האוצר ומסדיר את סמכות מפעל הפיס לקיום הגרלות, לרבות סוגי ההגרלות המותרות, דרכי עריכת ההגרלות, אופן חלוקת רווחי המפעל לשם תרומה לקהילה וחבויות נוספות של המפעל. היתר מפעל הפיס חודש בחודש מאי 2022.

להורדה לחץ כאן
מעודכן ליום 01/05/2022

ראשי דבר יו"ר ומנכ"ל מפעל הפיס זרקור על ההיבטים הכלכליים ומעגלי ההשפעה שלנו המשאב האנושי - עובדות ועובדים ובמפעל הפיס זכייני מפעל הפיס מפעל הפיס למען הקהילה איכות סביבה ושרשרת האספקה של מפעל הפיס יעדי פיתוח בר קיימא של האו"ם, ה־SDG's היבטים בממשל תאגידי אינדקס GRI-SRS


דוח אחריות תאגידית 2018 - 2020