זכייני מפעל הפיס

בזכות הזכיינים שלנו אנו מצליחים להגדיל את תרומתנו האדירה לחברה הישראלית, אנחנו פועלים מתוך הבנה כי ההצלחה של מפעל הפיס תלויה בהצלחתם של הזכיינים. למפעל הפיס רשת הפצה הפרוסה ברחבי הארץ, המחולקת בחלוקה גיאוגרפית לאזורי שיווק.

רשת ההפצה מונה 2,495 נקודות מכירה המופעלות על ידי כ- 2,800 זכיינים אנו במפעל הפיס עובדים בשיטת זכיינות שונה באופן בו אנו מאפשרים לזכיינים לנהל עסק עצמאי ללא תשלום "דמי כניסה" – כך הזכיין נכנס ל'עסק חי', דבר המקטין בצורה משמעותית את הסיכונים שהוא לוקח על עצמו. בנוסף, מפעל הפיס משקיע בהכוונת הזכיינים, בפרסום וקידום מכירות, הדרכות, פיקוח על הפעילויות השוטפות ושמירה על מוניטין ופיתוח מוצרים חדשים ובעזרת מערך הדרכה מעביר את הידע ממפעל הפיס, מהאגפים השונים - לשטח, תוך יצירת שיח ושיתוף.

אנו במפעל הפיס משקיעים בזכיינים משאבים רבים, החל בקליטה של זכיינים חדשים שמצטרפים אלינו ומקבלים את חוברת ההדרכה לזכיינים, הכוללת היכרות עם הקוד האתי של המפעל, נושא "משחקים באחריות", מוצרי מפעל הפיס, נהלים ותקנות בתחום מס בהכנסה וכו', וכן המלצות להתנהגות מונעת בנושא ביטחון, נגישות ועוד. בנוסף, כל זכיין חדש עובר הדרכה מקצועית בת שלושה ימים בה הוא מקבל את הכלים הנדרשים כדי למכור את מוצרי הפיס בצורה אחראית ומקצועית. מערך ההדרכה לזכיינים נשען על מנהלי הדרכה אזוריים ובמידת הנדרש גם חברות הדרכה חיצוניות.

במהלך השנים 2018 - 2020 בוצעו מס' הדרכות לכלל הזכיינים ובהן הדרכות על רגולציה ונהלים בהתאם לתנאי ההיתר, משחקים באחריות, נגישות והנגשת ביתני מפעל הפיס. בשנת 2020 בוצעה הדרכה באמצעות פעילות חווייתית - "יצאת אחראי" בה השתתפו כלל הזכיינים. הפעילות בוצעה באמצעות נאבו (NABU) - מערכת למידה מתקדמת המותאמת לעידן הדיגיטלי - המשלבת למידה חווייתית, תחרותית ושיתופית. במסגרת זו הזכיינים נשאלו שאלות בנושאים הקשורים לנהלים ומשחקים באחריות. הפעילות נערכה בשיתוף בין מחלקת ההדרכה של מפעל הפיס ואגף בקרה ורגולציה. ליוו את הזכיינים בביצוע הפעילות מנהלי ההדרכה האזוריים ומקדמי המכירות של המשווקים.

בגרף ניתן לראות את מספר המשתתפים בהדרכות לזכיינים, בחלוקה לפי נושא ההדרכה.

לצפייה בנתונים

בנוסף, מעביר מפעל הפיס הכשרות לזכיינים חדשים (כ- 25 הדרכות בממוצע לשנה, כל אחת מהן בת 3 ימים, כאשר יום אחד מתקיים במשרד המשווק ויומיים נוספים מועברים באמצעות חברה חיצונית). בשנת 2020, מאחר והכיתות היו קטנות יותר, התקיימו 35 הדרכות בנושאים של נהלי העבודה, משחקים באחריות, הכרות עם המוצרים השונים ועוד. בשנים 2018, 2019 ו-2020 עברו בהצלחה את ההדרכות האלו 410, 413 ו-319 זכיינים חדשים, בהתאמה.

סדנאות ניהול עסק הועברו במפעל הפיס לכ–50 זכיינים בממוצע מכל אזור שיווק וכן הועברו הדרכות לצוותי משרדי המשווקים. בנוסף, פורום מנהלי ההדרכה האזוריים מבצע כ – 8 מפגשים בשנה בממוצע. בשנת 2020 מפעל הפיס המשיך בביצוע הדרכות זכיינים, חלקן הועברו בזום וחלקן יושלמו במהלך בשנת 2021 בשל משבר הקורונה. בנוסף, בוצעו לראשונה הדרכות לכ- 2,800 זכיינים בנושא EMV – טכנולוגיה לכרטיסי חיוב חכמים שבהם מוטמע שבב, שנועדה לאבטחה מוגברת ומניעת הונאות.

בדומה למגזין המופץ לעובדים, אנו שומרים ומעדכנים את הזכיינים באירועים וחדשות באמצעות מגזין דו חודשי לזכייני המפעל. המגזין, ששמו "חדשות הפיס", מציג את פעילות מפעל הפיס בהיבט של הזכיינים ומוצרי המפעל, וכן את הישגי הזכיינים בפועלם. במגזין מוצגים שינויים וחידושים במוצרי הפיס ובדוכני המכירה, סטטוס תכנית התמריצים השנתית לזכיינים שמפעיל מפעל הפיס, סיפורי זכיינים וזוכים וכתבות צבע שונות.