מפעל הפיס למען הקהילה

המיקוד האסטרטגי שלנו הינו חיזוק האהדה והאמון של הצרכנים במותג מפעל הפיס ובתרומה שלנו לחברה הישראלית. במסגרת פרויקט זה חיזקנו את חווית הלקוח תוך חיבור בין עולם ההגרלות לעולם הנתינה תחת הכותרת: דברים וטובים מתחילים כאן וממשיכים הלאה.

מטרתנו היא להקנות לציבור את האפשרות להעניק ולתרום, כך שהתועלת עוברת למי שזקוק לה ומסייעת לחיזוק הקהילה. מפעל הפיס דורג בין עשרת המותגים המובילים שהפגינו רוח אחדות ישראלית ונתנו מענה לציבור בתקופה הקורונה, כך לפי סקר שפורסם במהלך שנת 2020 על ידי מכון Sapio.

המיזמים המרכזיים שלנו לשנים 2020-2019, על קצה המזלג:

  • מחלקות קורונה: העברת תקציבים לעשרות בתי חולים במטרה לאפשר להם לרכוש ציוד מתקדם למחלקות קורונה;
  • הקמת מחלקות קורונה ב – 27 בתי חולים ברחבי הארץ;
  • סיוע לרשויות המקומיות: סיוע במגוון היבטים לאוכלוסיות רווחה, אזרחים ותיקים ואוכלוסיות בקבוצות סיכון;
  • זמן מגרש: שיתוף פעולה עם מנהלת הליגה בכדורגל של כ- 13 אלף ילדים בשנת 2019 וכ- 17 אלף ילדים בשנת 2020 מאזורי הפריפריה שמפעל הפיס דאג לקחת אותם לראות משחקי כדורסל של ליגת העל הישראלית כולל חבילות חגיגיות של אירוח. בנוסף חולקו כ- 5,000 חבילות כרטיסים למשחקי כדורסל;
  • מחשב נייד לכל מורה: פרויקט שנעשה בשיתוף פעולה עם קרן אתנה, בו קיבלו מורי בתי הספר היסודי וגני הילדים של החינוך המיוחד במועצה האזורית אל-קסום מחשבים ניידים והדרכה מקצועית של 120 שעות להקניית כלים לקיום סביבת למידה מתקדמת;
  • חלוקת טאבלטים לקשישים: רכישה וחלוקה של טאבלטים ייעודיים לאוכלוסייה מבוגרת, עליהם מותקנת מערכת ייחודית המאפשרת, בין היתר, נגישות וזמינות של קשישים לשיחות וידאו עם בני משפחה ושירותי הרווחה, וכן קבלת תוצאות בדיקות רפואיות אונליין, וכיו"ב.
  • הקצאת כספים למען קיום מופעים לשוהים בבידוד: פרויקט בעל תרומה כפולה, גם סיוע בשיפור מורל השוהים בבידוד ברחבי הארץ, וגם המשך תמיכה באמני ישראל במהלך משבר הקורונה.
  • אתר "שווים": אתר המעלה על סדר היום סוגיות בחיי אנשים עם מוגבלויות. במסגרת שיתוף הפעולה יקבל מפעל הפיס חשיפה למגוון המיזמים שהוא מפעיל לטובת הקהילה ובעלי מוגבלויות;
  • תחרות הקלע של המדינה: שיתוף פעולה עם מנהלת הליגה בכדורסל;
  • המורה של המדינה: זו השנה העשירית למיזם בשיתוף עם עיתון ידיעות אחרונות;
  • פסנתרי פיס: שיתוף פעולה עם ערוץ 12, בו נפרסו פסנתרים מבטון בערים שונות ברחבי הארץ;
  • הקמת מתחם מיוחד של זירת התרבות של ישראל: שיתוף פעולה עם אתר וואלה לתקשור כתבות, פעילויות וסרטונים על מגוון הפעילויות בתחום התרבות וכן תמיכה של הפיס במיזמי האומנות החשובים במוזיאון תל אביב במסגרתו תמך בהצגת תערוכתו של ג'ף קונס ובכך הוזיל את מחיר הכרטיס.
  • מידע נוסף על המיזמים בקישור: https://www.pais.co.il/news/?catid=8

משחקים באחריות

מעבר לפעילות הרבה שלנו בקהילות השונות בישראל, אנחנו עוסקים לא מעט בלקוחותינו – הציבור הרחב – ובהתנהגות אחראית בתחום פעילותנו – המשחקים. כידוע הגרלות והימורים הן חלק מתרבות הפנאי בכל העולם, אך עבור אנשים מסוימים העיסוק בהגרלות עלול להפוך להתמכרות. אנו במפעל הפיס שואפים לכך שיהיה מובן שבמשחקי הגרלות והימורים – ההשתתפות צריכה להיות מהנה, ולכן עליה להתנהל בצורה מבוקרת ואחראית ולא לצאת משליטה.

בהתאם לכך אימצנו בשנת 2003 את מדיניות "משחקים באחריות". מדיניות זו היא ערך מרכזי בפעילות המפעל, המחייבת את עובדי המפעל, את זכייניו ואת משווקיו. מדיניות זו נבנתה בהתאם לסטנדרטים בין-לאומיים מחמירים של ארגון ההגרלות האירופי, ה- EL, ושל ארגון ההגרלות העולמי, ה- WLA. ארגונים אלו גיבשו תקן בין-לאומי לאחריות חברתית, שמחייב את כל מפעלי ההגרלות החברים בארגונם.
לקריאה נוספת: https://responsiblegaming.pais.co.il

חשוב לנו לציין בהקשר זה, כי מפעל הפיס היה בין עשרת מפעלי ההגרלות הראשונים בעולם שעברו את המבדק הבין-לאומי בהצלחה וזכו בתו התקן היוקרתי. מפעלי הגרלות נוספים שזכו לצידו פועלים במדינות: אוסטריה, אנגליה, איטליה, צרפת, שוויץ, שבדיה, פינלנד, גרמניה וספרד. בכל שנה החל משנת 2009 עובר המפעל את מבחני ההסמכה, עבר מפעל הפיס בהצלחה את מבדקי תו התקן של שני הארגונים העולמיים, כאשר בשל מגפת הקורונה בוצע מבדק חלקי בשנת 2020 ואנו נערכים לביצוע מבדק מלא במהלך שנת 2021.
תו התקן הבין-לאומי דירוג 4 הוא תו התקן הגבוה ביותר של ארגון ה – WLA (World Lottery Association), האחראי לקביעת נורמות וכללי עבודה בתחום "משחקים באחריות".

בתמונה: תעודת EL
בתמונה: תעודת WLA

מפעל הפיס משקיע משאבים רבים בניטור ופיקוח על שרשרת ההפצה, זכיינים, ומשווקים וכן בפיתוח מערך ההסברה ומתן מענה ללקוחות הנזקקים לעזרה, בין היתר ע"י הקמת מרכזי טיפול לנפגעי הימורים, ושיתופי פעולה עם רשויות מקומיות ועמותות המתמחות בהתמכרויות. בהקשר זה נציין את שיתוף הפעולה של מפעל הפיס עם עמותת "נווה מלכישוע", המפעילה מרכז לטיפול בנפגעי התמכרויות, במסגרתו הוקמה קבוצת רכיבת אופני שטח ככלי טיפולי בבני הנוער החיים במרכז. הרכיבה על האופניים מסייעת להעצמת הנערים והנערות והגברת תחושת המסוגלות שלהם, ע"י לקיחת אחריות אישית מצד אחד, ושיתוף פעולה עם הקבוצה מצד שני, ומסייעת להם ברכישת כישורי חיים כגון חוסן, נחישות, התמדה וכיו"ב. קבוצת הרכיבה החלה לפעול בתחילת שנת 2020 והיא מתאמנת במתכונת של "נבחרת", כאשר בנוסף לאימונים קבועים מקבלים חברי הקבוצה וחברותיה הדרכה תזונתית, ציוד רכיבה וכן עוברים בדיקות רפואיות.