תאריך פרסום: 20 ביולי 2022
קשת ומפעל הפיס יוצאים מזה שנה שנייה בקול קורא לאיתור גיבורי השנה לשנת 2022 – ישראלים שמחזירים לקהילה באופן יוצא דופן ומשפיעים על חייהם של רבים. "הזכייה נתנה לנו רוח גבית. קיבלנו הרבה מאוד פניות מאנשים שרצו להירתם ולתרום בעקבות החשיפה", מספרים לנו גיבורי השנה הנבחרים של 2021. מכירים גיבור או גיבורה שיכולים לזכות השנה? זה הזמן להגיד להם תודה.
לפני קצת פחות משנה, הכרנו בפעם הראשונה את גיבורי השנה של קשת ומפעל הפיס. עשרות גיבורים וגיבורות שמקדישים ימים ולילות למען האחר – א.נשים יוצאי דופן ומעוררי השראה שנחשפו במשדר מיוחד בערוץ 12, באתר mako וברשתות החברתיות. מי יהיו גיבורי השנה לשנת 2022? כאן אתם.ן נכנסים לתמונה!
בימים אלו יוצא לדרך קול קורא שכולו מוקדש לגיבורים וגיבורות שכולנו חייבים להכיר. המיזם המשותף לקשת ולמפעל הפיס, חוגג שנה שנייה של עשייה מבורכת ובשיאו ייחשפו הגיבורים והגיבורות הנבחרים במשדר מיוחד בערוץ 12.
מי יהיו גיבורי וגיבורות השנה שירגשו את כל המדינה?
א.נשים יוצאי דופן בטוב ליבם, בעלי תשוקה ורצון גדול לעשות טוב למען האחר בכל זמן ובכל מקום. השנה, המיזם ייערך בסימן סיוע לאזרחים ותיקים, קידום נוער בסיכון, קידום והעצמת נשים, ושילוב בעלי מוגבלויות בחברה הישראלית. הגיבורים ייבחרו על ידי ועדת "גיבורי השנה 2022" שתורכב מנציגי מפעל הפיס וקשת.
לפני שנחשוף בפניכם את כל הפרטים על הגיבורים והגיבורות עליהם.ן תוכלו להמליץ, חזרנו לרגע לשניים מתוך 40 הנבחרים במיזם גיבורי השנה לשנת 2021, לשמוע מהם מה קרה מאז הרגע שבו נבחרו למיזם. רמז: שינוי אדיר.
מיזם "הגל שלי", ירון וקסמן, מגיבורי השנה לשנת 2021: "הכפלנו את היקפי הפעילות שלנו"
ירון וקסמן הקים את מועדון גלישת הגלים "הגל שלי", יחד עם חברו, עומר טולצ'ינסקי. "הגל שלי", שנוסד לפני 9 שנים, מעניק לנוער בסיכון כלים להתמודדויות מול אתגרים בחיים, בדיוק כפי שהם פוגשים עם הגלשן בים. וקסמן וטולצ'ינסקי עזבו בתחילה את העבודות שלהם, לקחו הלוואות וקנו ציוד גלישה מכספם, רק כדי לסייע בהתנדבות לכל אותם ואותן נערות ונערים שזקוקים למסגרת מכוונת. שנה אחרי הזכייה בתואר גיבורי השנה, וקסמן מאושר על הבחירה.
"הזכייה בגיבורי השנה יצרה לנו המון חשיפה ובאזז, גם לנערות ולנערים וגם לפעילות שלנו. בעקבות המשדר בערוץ 12, קיבלנו הרבה מאוד פניות מאנשים שרצו להירתם, לתרום כלכלית או להתנדב. בשנה האחרונה, הכפלנו את היקפי הפעילות שלנו, בזכות החשיפה ובזכות צוות מחויב ומדהים שיש לנו, הקמנו עוד שני מרכזי גלישה חינוכיים. בנוסף למרכזים בבת-ים, יפו וכפר גלים, הצטרפו עוד שני מרכזים בקרית ים ובמעגן מיכאל", מספר וקסמן, בחלוף פחות מעשרה חודשים מאז חשיפתו במשדר "גיבורי השנה 2021". "הזכייה נתנה לנו רוח גבית ושיקוף לעשייה שלנו. זה עשה לנו המון טוב. תודה ענקית לקשת ולמפעל הפיס על הבחירה. כל השותפים במיזם ממשיכים ללוות אותנו ולסייע עם מלגות".
מה המסר שלך למיזמים הנבחרים השנה?
"אתם לא יודעים כמה דברים טובים הולכים ליפול עליכם. תמשיכו לעשות את כל הדברים הטובים שאתם עושים, בין אם נבחרתם או לא. אני ממש שמח וגאה שהמיזם ממשיך גם השנה".
מהזכייה בגיבורי השנה לתמונת ניצחון
"הזכייה והחשיפה שזכינו לה פתחו לנו דלתות", אומרת גאל קימרשלק, מייסדת "משקפיים ורודות", מיזם שמעניק מעטפת רפואית לשורדי שואה. גאל נבחרה להיות אחת מגיבורות השנה ב-2021, על הובלתה במיזם "משקפיים ורודות". "אנשים ראו שזה פרויקט שנבחר ע"י גופים רציניים. אנחנו מאוד מתגאים בזה ומציגים את הסרטון שנעשה למשדר הזכייה. הפעילות שלנו התחילה לפני שנה וחצי והתרוממנו מאוד מאז. עיקר הפעילות שלנו זה לתת את המעטפת הרפואית לשורדי השואה, אנחנו עוזרים להם בתיווך מול מערכת הבריאות הציבורית, ברמה של הקדמת תורים, קבלת אישורים, סיוע אדמיניסטרטיבי ומיצוי זכויות".
"היום אנחנו יכולים להושיט עזרה לכל ניצול שואה בכל מקום בארץ כי יש לנו פריסה של מג"ב בכל רחבי הארץ. ברגע שאנחנו מקבלים פנייה מניצול שואה, לוחם מג"ב מגיע עם הניידת והנשק ומלווה אותו יד ביד מהבית לבדיקה ובחזרה הביתה בשלום. הפידבקים שאנחנו מקבלים על הליוויים הללו הם סופר מרגשים. זה מעבר לליווי פיזי, זו תמונת ניצחון של חייל במדינת ישראל שמגיע לעזור לניצול שואה", מספרת גאל. "התחלנו גם פרויקט חדש של התאמת משקפי ראייה, בעקבות המון פניות שקיבלנו בגלל השם שלנו, 'משקפיים ורודות'. יש לנו שיתוף פעולה בנושא עם אופטימקס וסגם שגייסו אופטומטריסטים לבדיקות ראייה בהתנדבות ומייצרים משקפיים לניצולים ללא עלות".
מה תמליצי לנבחרים במיזם גיבורי השנה 2022?
"חשוב לתעל ולהרים את הבחירה למקומות הנכונים. החשיפה והסיקור התקשורתי האיצו את היקף הפניות אלינו. כל הכבוד לכל מי שמקדיש מעצמו למען הזולת. זה לא מובן מאליו".
מי יכול להיות גיבור או גיבורת השנה 2022?
אנחנו מחפשים א.נשים מעוררי השראה, שמקדישים את חייהם למען הקהילה בתחומים הנבחרים ובתחומי פעילות חברתית אחרים. גיבורים וגיבורות שמשפיעים על חיי הזולת והסביבה, יזמים ויזמיות חברתיות שפועלים כדי להפוך את החברה שלנו לטובה יותר ולסייע לחלשים בה, וא.נשים שעשיית טוב היא חלק ממפעל חייהם – ובקיצור, כל מי שאתם בטוחים שהגיע הזמן להגיד להם תודה.
"מפעל הפיס והשלטון המקומי גאים להוביל יחד עם קשת, זו השנה השנייה, את מיזם 'גיבורי השנה' שמטרתו להביא לקדמת הבמה את העשייה החברתית המופלאה שמתקיימת בחברה הישראלית ואת האנשים המדהימים שעומדים מאחוריה", מסביר מנכ"ל מפעל הפיס, עו"ד בני דרייפוס. "בשנה האחרונה המשיך מפעל הפיס ללוות מקרוב את הפעילות החברתית של גיבורי השנה 2021. ראינו אותם צומחים, מתפתחים, ומתרחבים באופן מעורר השראה על מנת להגיע לכל מי שזקוק לסיוע ולהפיץ את ערכי ההתנדבות והנתינה בחברה הישראלית. מפעל הפיס והשלטון המקומי ימשיכו להוביל יחד מיזמים חברתיים הן במסגרת הקהילה והן ברמה הארצית למען כלל תושבי הרשויות המקומיות בכל רחבי הארץ".
איך אתם יכולים לקחת חלק בפרויקט?
הנה כל הפרטים על ההזדמנות שלכם להחזיר תודה לגיבור או לגיבורה שאתם מכירים מקרוב. אם אתם מכירים א.נשים שעושים רק טוב, שמקדישים את חייהם למען האחר ושלא יכולים לראות מישהו שזקוק לעזרה ולהתעלם - זה הזמן לספר לנו עליהם, ואולי אחד או אחת מהם ייבחרו להיות גיבורי השנה לשנת 2022.