תאריך פרסום: 23 בפברואר 2020
לרגל ועידת השלטון המקומי לחדשנות MUNI-EXPO 2020 הוכרזו הזוכים במיזם המשותף של המרכז לשלטון מקומי, מפעל הפיס ומרכז המועצות האזוריות וזכו בפרס יחידות הצעירים המצטיינות לשנת 2019. במסגרת זו, הם נהנו מפרס כספי בהיקף כולל של 150,000 ₪ על פעילותם בתחום המעורבות החברתית.
המועמדויות לזכייה נבחנו על ידי ועדת שיפוט בראשות כלת פרס ישראל, הגברת מרים פרץ, שפועלת למען החברה הישראלית בישראל מזה שנים רבות בתפקידיה הרשמיים ובעשייה התנדבותית כאחת, בהתאם לקריטריונים שנקבעו ובהם יצירתיות, חדשנות ומידת ההשפעה של היוזמה על הקהילה.
בקטגוריית מועצות אזוריות
- פרויקט 'הכל זהב' של צעירי מועצה אזורית נחל שורק זכה במקום הראשון
- למקום השני הגיע פורום המנהיגות של עמק המעיינות
בקטגוריית מועצות מקומיות
- פרויקט הדיור של צעירי מצפה רמון זכה במקום הראשון
- למקום השני הגיע פרויקט התיעוד של מועצה מקומית טובא זנגרייה
בקטגוריית עיריות
- כפר הסטודנטים בשכונת גילה בירושלים זכה במקום הראשון
- למקום השני הגיע מיזם 'חמישי חברתי' של צעירי העיר עכו
בתמונה מימין לשמאל: בת מאיוסט מנהלת מרכז צעירים מצפה רמון, דרור דבש מנכ"ל המועצה המקומית מצפה רמון, אביגדור יצחקי יו"ר מפעל הפיס, מרים פרץ יו"ר ועדת הפרס, חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי, שי חג'ג' יו"ר מרכז המועצות האזוריות
חיים ביבס, יו"ר המרכז לשלטון מקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות: "הצעירים שלנו, דור העתיד, מוכיחים גם הפעם את רוח היצירתיות והחדשנות פורצת הדרך שבקרבם. אני גאה במיזמים הזוכים שמחזקים את הקהילה, שמצמצמים את הפערים החברתיים ומחוללים שינוי ארוך טווח".
יו"ר מרכז המועצות האזוריות, ראש המועצה האזורית מרחבים, שי חג'ג' מברך את הזוכים ואת המשתתפים בתחרות. ״מרכזי הצעירים מהווים פלטפורמה רחבה לקידום יזמויות, מנהיגות וחוסן קהילתי. לתוכניות המצוינות שמובילים מרכזי הצעירים יש חשיבות ערכית- חינוכית מן המעלה הראשונה. ברכות למשתתפים ולזוכים.״ שי חג׳ג׳ הודה למפעל הפיס על היוזמה ואמר כי הקשר העמוק בין הרשויות המקומיות למפעל הפיס מאפשר להשקיע ולפתח את מיזמי המצוינות
יו"ר מפעל הפיס, רו"ח אביגדור יצחקי: "מפעל הפיס משקיע משאבים רבים בקידום המעורבות החברתית ומעודד את רוח ההתנדבות והנתינה בקרב צעירים בקהילה. בשנת 2019 נרשם שיא חסר תקדים של כ- 30,000 מלגות לסטודנטים, בשיתוף למעלה מ- 210 רשויות מקומיות ברחבי הארץ. המלגות מייצרות מיליוני שעות התנדבות בקהילה במגוון רחב של תחומים ומיזמים חברתיים למען רווחתם של תושבי הרשויות המקומיות ברחבי הארץ. הפעילות של המלגאים בקהילה מהווה בסיס להמשך פעילותם החברתית גם אחרי סיום לימודיהם. מטרת הפרס היא להוקיר את פעילותן החברתית של יחידות הצעירים בשלטון המקומי שיחד עם מלגאי הפיס מהווים כוח חברתי משמעותי שמשנה את פני החברה בישראל. אני מבקש להודות ליו"ר השלטון המקומי, מר חיים ביבס ולראשי הרשויות המקומיות על שיתוף הפעולה הפורה ולברך את כלת פרס ישראל, הגברת מרים פרץ, שנרתמה למיזם ועמדה בראש הועדה לבחירת יחידות הצעירים המצטיינות לשנה זאת"
בקטגורית המועצות האזוריות:
יחידת הצעירים של מועצה אזורית נחל שורק זכתה כמצטיינת לשנת 2019 בתחום המעורבות החברתית.
המיזם הזוכה הוא 'הכל זהב', שבמסגרתו נרקמה פעילות מרגשת בין ילדי המועצה לקשישים שבה במטרה לחזק את הקשר הבין דורי בקהילה. ל'הכל זהב' הוענק פרס כספי בגובה 35 אלף ₪ כחלק משיתוף פעולה בין השלטון המקומי, מפעל הפיס ומרכז המועצות האזוריות. פרס כספי בגובה 15 אלף ₪ הוענק למקום השני בו זכה מיזם 'שותפים עמק-עיר' של מועצה אזורית עמק המעיינות, שמחבר בין צעירי העמק לצעירי העיר לטובת שיתופי פעולה.
במקום הראשון זכה מיזם 'הכל זהב' של צעירי נחל שורק, ששם למטרה את צמצום הפערים הבין דוריים וחיזוק הקהילה המקומית באזור. במסגרת המיזם יצרו הסטודנטים פעילות חברתית וקהילתית של קבוצות שונות בקהילה המקומית; ילדים, בעלי מוגבלויות וקשישים, שאפשרה חיבור בין דורי מרגש ושינוי תודעתי אצל כל המעורבים בדרך.
במקום השני זכה מיזם שותפים עמק-עיר של צעירי עמק המעיינות ובית שאן יחד עם 'שותפות ביחד', שמטרתו להוות חיבור בין צעירי האזור לטובת שיתוף ידע והרחבת מעגלים חברתיים, מקצועיים ואקדמאיים. המיזם כולל פורום מנהיגות שבו חברים סטודנטים לתארים מתקדמים מעמק המעיינות ובית שאן שבחרו להתגורר באזור, ובמסגרתו נוצרו שיתופי פעולה קהילתיים אזוריים.
בקטגוריית עיריות:
יחידת הצעירים של ירושלים זכתה כמצטיינת לשנת 2019 בתחום המעורבות החברתית. המיזם הזוכה הוא כפר הסטודנטים בשכונת גילה, שיצר חיבור מרגש בין הסטודנטים לבין הקהילה המקומית, שהוליד לימים אף מגורים משותפים של צעירים בבניין של דיור מוגן בשכונה. למיזם הירושלמי הוענק פרס כספי בגובה 35 אלף ₪ כחלק משיתוף פעולה בין השלטון המקומי, מפעל הפיס ומרכז המועצות האזוריות. פרס כספי בגובה 15 אלף ₪ הוענק למקום השני בו זכו צעירי עכו עם הפרויקט 'חמישי חברתי', שבמסגרתו הם יזמו את פתיחתה של מסעדה מפורסמת בעיר בימי חמישי בניגוד לנוהג, לטובת ערב חברתי של כלל תושבי העיר.
במקום הראשון זכו סטודנטים הפועלים בשכונת גילה בירושלים במסגרת כפר הסטודנטים ומקיימים פעילות חברתית וקהילתית לטובת כלל התושבים. גולת הכותרת של הפעילות הינה מגורים משותפים של 14 סטודנטים בתוך בית דיור מוגן בשכונה וביצוע פעילות משותפת עם הקשישים המתגוררים בו. תרומת הצעירים למרקם החברתי בשכונה מסייעת בחיזוק הקהילה ומאפשרת לצעירים להשתלב בה במטרה להמשיך ולהשתקע בה.
במקום השני זכה מיזם 'חמישי חברתי' של צעירי עכו, שנולד מתוך מחסור במקומות בילוי בעיר בשעות הערב. הסטודנטים פנו לאחד מבעלי המסעדות המפורסמות במיקום מרכזי בעיר והציעו לו לפתוח את המקום בערבי חמישי לטובת תושבי האזור. הם שיפצו את המקום, ארגנו הופעות, ערבי שירה והרצאות אורח ויצרו פינה חמה ותוססת לתושבי העיר כולם.
בקטגורית מועצות מקומיות:
יחידת הצעירים של מצפה רמון זכתה כמצטיינת לשנת 2019 בתחום המעורבות החברתית. המיזם הזוכה הוא צאל'ה, שבמסגרתו הוסבו דירות של הדיור הציבורי לטובת מגורי סטודנטים ובכך הוזילו את מחירי הדיור באזור. לצאל'ה הוענק פרס כספי בגובה 35 אלף ₪ כחלק משיתוף פעולה בין השלטון המקומי, מפעל הפיס ומרכז המועצות האזוריות. פרס כספי בגובה 15 אלף ₪ הוענק למקום השני בו זכה פרויקט התיעוד של המועצה המקומית טובא זנגרייה, שיצר פורום לדיאלוג משותף בין ותיקי הקהילה לצעיריה, לטובת שימור ותיעוד מורשת האזור.
במקום הראשון זכה פרויקט צאל"ה של צעירי מצפה רמון, ששם למטרה את הוזלת הדיור לסטודנטים באזור מצפה רמון. במסגרת המיזם, הוסבו דירות של הדיור הציבורי לטובת מגורי סטודנטים במחירים מסובסדים. כמו כן, הסטודנטים, מלגאי מפעל הפיס, מקיימים פרויקטים התנדבותיים שונים בעיר, העיקרי שבהם הוא הקמת ועדי בתים וניהולם לטובת כלל התושבים.
במקום השני זכה פרויקט הקשר הבין דורי של צעירי טובא זנגרייה, שמבקש לשמר ולתעד את מורשת האזור. הפרויקט ייצר מפגש בין דורי מרגש בין צעירי הישוב לאזרחים ותיקים והביא לדיאלוג שוטף בין שתי אוכלוסיות אלה. בכך צעירי האזור תורמים לשימור והנצחה של סיפורי חייהם של ותיקי הישוב. סיפורי המורשת צולמו, תועדו והופצו לכלל חברי הקהילה במטרה לשמר ולזכור את ההיסטוריה המקומית, זאת לצד מתחם בדמות אוהב בדואי שעוצב על ידי הצעירים שלקחו חלק מהיוזמה.