תאריך פרסום: 19 בינואר 2020
עד כה חולקו מלגות מפעל הפיס רק לסטודנטים הלומדים באוניברסיטאות ובמכללות המוכרות על ידי המל"ג. בעקבות מהלך משותף שהובל על ידי מפעל הפיס ובית הספר למוסיקה רימון ישונו הקריטריונים כך שיכללו גם את הסטודנטים שלומדים במוסדות ובבתי ספר העל-תיכוניים למוסיקה ואומנויות, המוכרים על ידי משרד התרבות.
הסטודנטים יוכלו לקבל מלגת לימודים משותפת של 10,000 ₪ ולזכות לתמיכה משמעותית מהרשויות המקומיות וממפעל הפיס, בתמורה ל-130 שעות התנדבות בקהילה.
בשורה משמעותית לסטודנטים בתחומי המוסיקה והאומנויות בישראל: החל משנת הלימודים האקדמית תשפ"א, גם הם יוכלו להגיש מועמדות ולזכות במלגת לימודים מטעם מפעל הפיס והרשויות המקומיות, שיסייעו במימון והשלמת לימודיהם. המלגות החדשות יוענקו לסטודנטים שהתקבלו ללימודים בבתי ספר המוכרים על ידי משרד התרבות, כגון בית הספר רימון למוסיקה הפועל ברמת השרון, בית הספר לאומנויות הבמה בן צבי ברמת גן, ועוד כ-15 מוסדות ובתי ספר אחרים. רשימת בתי הספר המלאה נמצאת באתר מפעל הפיס.
מפעל הפיס מתחייב להעניק לכל סטודנט 5,000 ₪ נוספים על כל מלגה בת 5,000 ₪ שמעמידה לרשותו הרשות המקומית או מי מטעמה. בצורה זו, סטודנט יכול לזכות במלגה של 10,000 ₪.
המעוניינים לקבל מלגה, יוכלו לפנות לרשות המקומית במקום מגוריהם ולהגיש בקשה מסודרת החל משנת הלימודים הבאה.
מנכ"לי בתי הספר בתחום התרבות פנו לאחרונה למפעל הפיס בבקשה לאפשר לסטודנטים הלומדים במוסדות אלה לקבל מלגת לימודים ממפעל הפיס. מפעל הפיס בחן את הנושא לעומק והחליט להוביל את המהלך. לאחר אישור הדירקטוריון למהלך, כינס מנהל אגף מלגות ומענקים במפעל הפיס, ארז גרניט, את ראשי המוסדות ובישר להם שיוצאים לדרך. במוסדות הלימוד קיבלו את הבשורה בברכה וטענו כי "היענות מפעל הפיס משמעותה פריצת אופק חדש לשינויים בחברה ובקהילה בישובים רבים, שכן בתמורה למלגה סטודנטים ברוכי כישרונות בתחומי המוסיקה, המשחק, התיאטרון, הקולנוע ועוד, יוכלו לקדם שינויים יצירתיים בכל מקום בו יפעלו".
מפעל הפיס הוא גוף המלגות הגדול במדינה, המעניק 30 אלף מלגות לימוד בהיקף של 350 מיליון שקל בשנה בשיתוף הרשויות המקומיות, ובשיתוף עם משרדי ממשלה רבים. מקבלי המלגות נדרשים להשתתף בפעילויות בתחום המעורבות החברתית למען הקהילה בהיקף של 130 שעות לפחות, במהלך שנת הלימודים האקדמית.
מנהל אגף מלגות ומענקים במפעל הפיס, ארז גרניט: "מפעל הפיס אישר לאחרונה כי במסגרת הקול קורא לשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות במתן מלגות לשנת תש"פ יוכלו להשתתף סטודנטים מבתי הספר לאומנות המוכרים על ידי משרד התרבות והספורט. בראיית מפעל הפיס ישנה חשיבות לאפשר לרשויות המקומיות לשלב במערך המלגאים שלהן סטודנטים הלומדים, משחק, מחול, מוסיקה, תיאטרון, קולנוע, עיצוב, כתיבה, ועוד. הסטודנטים הלומדים במוסדות אלו מגיעים מכל רחבי הארץ וחלקם מערי הפריפריה החברתית והגיאוגרפית ושילובם במוסדות ללימודים גבוהים הוא נדבך מרכזי בחזון מפעל הפיס. ההחלטה של מפעל הפיס לאפשר לסטודנטים ממוסדות הוראת האומנות מהווה כשלעצמה פריצת דרך חשובה בטיפוח ועידוד התרבות הישראלית. מפעל הפיס ומרכז השלטון המקומי רואים במהלך זה נדבך נוסף בהשקעה של מפעל הפיס בחברה הישראלית במטרה ליצור חברה שוויונית, צודקת וגם יצירתית תוך חיזוק וטיפוח התרבות בישראל לגווניה".
המהלך זכה לשבחים רבים בקרב גורמי תרבות וחינוך בישראל, כהחלטה הקשובה לצרכי השטח של הסטודנטים. "בתי הספר לאמנות הם חוד החנית של התרבות הישראלית, ותמיכתו של מפעל הפיס בסטודנטים, פותחת אפשרויות חדשות לצעירים מכל הארץ ומכל המגזרים" אומר משה סיני, מנכ"ל בית הספר רימון למוסיקה, "היוזמה תשפיע על מעמדם של מקצועות האומנויות בישראל, ותגדיל משמעותית את סיכוייהם של סטודנטים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך ושל צעירים מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, לממש את חלומם ללימודים גבוהים בבתי ספר למוסיקה ולאומנויות. לעיתים נדירות במדינת ישראל מתבצעים מהלכים כה משמעותיים שמשפיעים לחיוב על הדור הצעיר, החברה והקהילה, ויוצרים פריצת דרך לאופק חדש וטוב יותר".
"אני מברך על החידוש החשוב מצד מפעל הפיס, שיאפשר לרשויות המקומיות להעניק מלגות לימוד לסטודנטים יצירתיים בתחומי האומנויות, המוסיקה, המשחק ועוד", אומר אבי קמינסקי, יו"ר איגוד מנהלי אגפי החינוך ברשויות המקומיות. "סטודנטים אלו יבצעו גם פעילות של מחויבות אישית בערים וביישובים. זו פעילות בעלת פוטנציאל לשנות לחיוב עולמות של רבים, ולחזק בכך את החברה הישראלית".